Mijn eigen 3D koekjesvormpjes

Wij hebben al een hele tijd een 3D printer, en ik had al eens eerder zelf wat getekend op de computer om te printen. Maar eigenlijk waren dit altijd hele simpele en nutteloze dingen. Daarnaast was de kwaliteit van de printer ook niet geweldig. De printlagen waren vrij grof en versprongen nog wel eens gedurende de printjob.

Sinds kort hebben wij een nieuwe Prusa i3MK3, en dit is echt een super printer ! Buiten dat het een eenvoudig model is waar je overal goed bij kan voor onderhoud, is hij ook nog eens opensource. Dit heeft als voordeel dat als er een onderdeel sneuvelde van je printer, je dit eenvoudig zelf kunt bij printen. Onderdelen kosten je dus weinig tot niets. De kwaliteit is daarnaast ook super ! Het is erg fijn en strak, waardoor het eindresultaat 100x mooier is dan van de Vertex k8400.

Maar genoeg technisch geleuter. Voor de verjaardag van onze dochter wilde ik graag koekjes bakken, maar dan natuurlijk niet zo maar een koekje. Het moesten bijzondere koekjes worden, koekjes die niemand anders had. Dus na wat aanpassen van mijn al reeds bestaande logo, en wat hulp van mijn beste vriendje hebben wij mijn digitale tekening om kunnen zetten naar een printbare stl- file.

Ik heb 2 verschillende ontwerpen gemaakt waarvan de eerste (de dichte versie) niet zo handig bleek te zijn. De vorm was te hoog waardoor het deeg te dik werd en de vorm uitliep. Dus opnieuw naar de ontwerptafel, en na wat geknutsel, kwam versie 2.0 uit de printer gerold. Deze vorm bestond uit 2 losse delen, de vorm en een stempel. Door dat de vorm en de stempel apart zijn kunnen de koekjes veel dunner worden, waardoor ze minder uitlopen en de vorm behouden blijft. En ook al is versieren van de koekjes niet mijn sterkste punt, ben ik toch wel tevreden met het lekkere eindresultaat. En hè oefening baard kunst, dus we moeten maar veel koekjes gaan bakken en versieren. En wie weet heb ik dan binnenkort niet alleen lekkere maar ook mooie koekjes!

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site maakt gebruik van cookies. Deze cookies gebruik ik om bezoekersaantallen bij te houden. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke. Ik kan zo alleen zien wanneer, hoevaak en welke pagina’s van mijn site bezocht worden. Als u do not track aan heeft staan wordt u niet geregistreerd als bezoeker. Ik heb respect voor uw privacy.

Sluiten