Bullet journal

Sinds kort heb ik weer een nieuwe hobby. Een vriendin liet een aantal weken geleden haar passie zien, en ik was onder de indruk. In een mooi schrift met een stevige kaft zaten blaadjes met een stippen raster. Per pagina had zij opgeschreven en getekend wat ze had mee gemaakt die dag of week. Omdat ik een manier zocht om zelfreflectie op een constructieve manier in te zetten, heb ik besloten om ook een bullet schrift te kopen en dagelijks mijn belevenissen, positieve en negatieve ervaringen te beschrijven. Daarnaast maak ik dan eenvoudige tekeningen die de teksten versterken. Juist de combinatie van schrijven en tekenen maakt dat het voor mij heel rustgevend werkt.

Mijn uitgangspunt is eigenlijk elke dag het zelfde. Ik beschrijf dagelijks ;

* Wat heb ik gedaan ? Hier beschrijf ik kort wat ik heb gedaan en bijv gegeten heb

* Het weer (hier beschrijf ik kort de temperatuur en wat voor weer het is geweest, dit leuk ik dan op met wat passende tekeningen)

* Hoe voel ik me ? Hier laat ik zien door middel van mijn soort emoticons wat mijn stemming is geweest die dag.

Verder heb ik wisselende thema’s. Zo beschrijf ik soms wat ik heb gedaan aan beweging, of wat mijn doelen zijn voor de  komende week. Foto’s en positieve spreuken vullen de pagina’s tussen de dagen door zodat het een leuk naslag werk wordt, wat hopelijk over een jaar gevult is met heel veel verhalen en foto’s, waar ik met plezier in terug kijk.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site maakt gebruik van cookies. Deze cookies gebruik ik om bezoekersaantallen bij te houden. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke. Ik kan zo alleen zien wanneer, hoevaak en welke pagina’s van mijn site bezocht worden. Als u do not track aan heeft staan wordt u niet geregistreerd als bezoeker. Ik heb respect voor uw privacy.

Sluiten