Herfst libelle of vlinder

Heerlijk het is weer herfst. Aan het weer kun je het niet zien, maar gelukkig kunnen we wel weer blaadjes eikeltjes en kastanjes vinden. Het leukst aan de herfst is het knutselen met materialen uit de natuur. Laat het nu zo zijn dat ik gek ben op wandelen in de natuur, en het super leuk vind om te knutselen. Ik ga wandelen en spullen verzamelen en al lopend ben ik aan het fantaseren wat ik zou kunnen maken van de gevonden materialen. Deze keer had ik van die propeller zaadjes gevonden. Toen ik ze in mijn hand hield zag ik meteen dat dit vleugels moesten worden. Hoe en wat wist ik toen nog niet. De eikeltjes die ik even later vond met de hoedjes nog op moesten de hoofdjes worden.

Met mijn zakje vol met verzamelde materialen thuis gekomen, heb ik alles eens uitgestald. Ben toen gaan rommelen in mijn kast om te kijken wat voor lijfje door zou kunnen. De houten kralen van mijn dochter boden uitkomst. Het resultaat vind ik best grappig al zeg ik het zelf.

Benodigdheden voor dit leuke projectje:

* propeller zaadjes (2 per poppetje)

* eikeltjes met dopjes

* ijzerdraad

* houten kralen 4 verschillende maten

* ecoline 2 kleuren voor leuker effect

* zwarte en witte pen

* lamineer apparaat met folie

werkwijze:

1. Knip de zaadjes af van de propellerzaadjes zodat je alleen de vleugeltjes overhoud.

2. Kleur met de ecoline de vleugeltjes en laat ze drogen in de zon.

3. Teken met de zwarte pen een gezichtje op het eikeltje ( zet als het droog is nog een wit puntje in het oogje)

4. Vouw het ijzerdraad dubbel en gebruik de onderste en kleinste kraal als eind. Rijg dan op volgorde van klein naar groot de kralen aan het ijzerdraad.

5. Lamineer de inmiddels gedroogde vleugeltjes, en knip deze ruim om de vleugeltjes uit.

6. Pak de overgebleven ijzedraadjes en prik deze door de gelamineerde vleugeltjes, en haal deze opnieuw door de bovenste kraal heen.

7. Knip de ijzerdraad zo af dat het eikeltje er op past.

8. Maak van eejnstukje ijzerdraad armpjes en buig het einde om voor handjes.

9. Versier als laatste hem naar eigen inzicht met bijvoorbeeld glitters.

Nu kun je hem ergens leuk op hangen. Ik ga ze voor het keukenraam ophangen aan mijn seizoenstak.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site maakt gebruik van cookies. Deze cookies gebruik ik om bezoekersaantallen bij te houden. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke. Ik kan zo alleen zien wanneer, hoevaak en welke pagina’s van mijn site bezocht worden. Als u do not track aan heeft staan wordt u niet geregistreerd als bezoeker. Ik heb respect voor uw privacy.

Sluiten