Kinderketting van krimpie

Het is weer even stil geweest, maar dat betekend niet dat ik niks gedaan heb de afgelopen weken. Naast dat ik het gewoon even heel druk had ben ik ook weer druk geweest met het maken en bedenken van nieuwe dingen. Zo heb ik de afgelopen weken veel getekent op de iPad. Met een soort Z-tangel achtig patroon dieren in zitten tekenen om toekunnen gaan zeef drukken, en ben ik bezig geweest om te experimenteren met afdrukken via de printer op linnen. Hoewel dit allemaal heel makkelijk lijkt blijkt dat kleuren toch heel verschillend uitkomen op verschillende materialen.

Een van de projectjes van de afgelopen weken was het maken van kinderkettinkjes  van krimpie-dinki. Hierkun je met speciale stiften een tekening op maken en als je het dan voor 3 minuten op een voorverwarmde oven legt dan krimpt de afbeelding 9 keer. Hierdoor kun je eenvoudig een heel gedetailleerde tekening maken op een klein hangertje. Daarnaast word de afbeelding ook 9 x zo dik waardoor er een stevig plastic hanger ontstaat. Het is super leuk om te doen voor jong en oud, het enige nadeel is wel dat het vrij prijzig is voor een vel van A4 formaat ben je snel zo’n € 2,50 kwijt en afhankelijk van de grootte van je afbeelding haal je hier gemiddeld 9 afbeeldingen uit van hanger formaat. Dus als je dit wilt gaan doen is het belangrijk dat je weet wat je wilt maken, en dit ook ineens goed kunt tekenen want eenmaal eropgezet met stift of potlood kun je dit niet meer verwijderen.

door mijn dochtertje kwam ik op het idee om hangertjes te maken. Want echte meisjes houden  natuurlijk van  Siraden. Een simpele  tekening en eenvoudig kleurgebruik zorgen voor een leuk vrolijk kettinkje

 

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site maakt gebruik van cookies. Deze cookies gebruik ik om bezoekersaantallen bij te houden. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke. Ik kan zo alleen zien wanneer, hoevaak en welke pagina’s van mijn site bezocht worden. Als u do not track aan heeft staan wordt u niet geregistreerd als bezoeker. Ik heb respect voor uw privacy.

Sluiten