bye bye Facebook

Als je me toen ik jong was verteld zou hebben dat er een website zou bestaan waar ik van alles op zou vertellen. En met iedereen waar ik maar mee zou willen communiceren, zou kunnen communiceren, zelfs aan het andere eind van de wereld. Dan had ik je waarschijnlijk heel ongeloof waardig aangekeken. Maar toch ben ik een aantal jaar geleden door Facebook met mooie verhaaltjes, en foto’s van vrienden gelokt naar hun “web”site of beter gezegd hun “spinnenweb”site. Want iedereen die ik kende was enthousiast er over, en het was zo leuk om een kijkje te nemen en te geven in je leven. Want zeg nu zelf je bent toch trots op je familie, huis of zelf gemaakte dingen en die wil je graag delen met je vrienden. Beter nog is als die vrienden het dan ook nog eens leuk vinden en hun duim opsteken naar je. Zonder dat je het zelf in de gaten hebt raak je steeds meer verstrikt in het “spinnenweb” van zwarte weduwe Facebook.  Facebook houd je vast zonder dat je het eigenlijk wil. De sociale druk om niet te stoppen is zo groot, dat je maar toegeeft. Met alle ontwikkelingen en met name het stukje privacy schenden wat Facebook keer op keer doet en er telkens mee weg komt, heb ik uiteindelijk besloten me zelf te bevrijden uit het web. Samen met een groep mensen die het ook zat zijn dat Facebook hun leven beheerst en zomaar gegevens rondstrooit, heb ik besloten om te stoppen met deze “onzin”.  En ok dan mis ik misschien die anderhalve foto in de week die voorbij kwam van een vriend die iets leuks had mee gemaakt, of de felicitaties voor mijn verjaardag of de likes op een tekening. Maar aan de andere kant ik kan ook zonder want dat kon ik voor 2008 ook. En wellicht krijg ik iets meer tijd, rust en vrijheid door dat ik niet meer elke avond van mijzelf moet kijken op Facebook, en krijgt spion Facebook niet meer de ruimte om mij te beïnvloeden.

dus ik zeg bij deze Bye Bye of op z’n Brabants Houdoe Facebook.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site maakt gebruik van cookies. Deze cookies gebruik ik om bezoekersaantallen bij te houden. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke. Ik kan zo alleen zien wanneer, hoevaak en welke pagina’s van mijn site bezocht worden. Als u do not track aan heeft staan wordt u niet geregistreerd als bezoeker. Ik heb respect voor uw privacy.

Sluiten